Obsah tohoto blogu (texty a fotografie) podléhá platným zákonům o autorských právech. Všechny materiály jsou určeny pouze k prohlížení. Pokud chcete použít text, část textu nebo fotografie, kontaktujte autorku blogu.

pondělí 14. prosince 2015

Zvířetice



Dalším tipem na výlet je (nejen) zřícenina hradu Zvířetice. 

Možností, jak se dostat k hradu a vidět další "atrakce" je hned několik. 
Můžete nechat auto na parkovišti na konci obce Podhradí, nedaleko nově otevřeného informačního centra. V Podhradí, kousek od parkoviště směrem na Dalešice, postavil místní nadšenec zahradní železnici a od jara do podzimu zde uvidíte jezdit modely parních lokomotiv "Šlechtična", "Kafemlejnek" a "Skaličák". Na malém nádražíčku jsou funkční světelná návěstidla a je zde také funkční točna pro lokomotivy. Jediné omezení - čtyřnozí kamarádi mají vstup do areálu zakázán.
K hradu se z tohoto parkoviště dá jít buď turistickou, asi půl kilometru dlouhou, stezkou, která není moc vhodná pro kočárky, protože je dost strmá a místy hodně úzká, nebo trošku delší cestou, ta už je vhodná i pro kočárky, po silničce, na které není téměř žádný provoz (pouze ke zřícenině). 
Další možností je dojet do obce Zvířetice, tam rozhodně navštivte Hrnčířský dvůr, který každého uchvátí a ihned pohltí příjemnou rodinnou atmosférou. Je velmi těžké odsud odejít a nic si nekoupit. Ze Zvířetic dojdete (případně dojedete) po asi kilometr dlouhé místní silničce přímo ke zřícenině hradu Zvířetice.
Občerstvení přímo na zřícenině nenajdete, ale v obci Zvířetice je Famoz club, kde je restaurace, ubytování, vnitřní bazén, sauna, dětský koutek, venkovní hřiště pro děti a spousta dalšího vyžití.





Žádné komentáře:

Okomentovat