Obsah tohoto blogu (texty a fotografie) podléhá platným zákonům o autorských právech. Všechny materiály jsou určeny pouze k prohlížení. Pokud chcete použít text, část textu nebo fotografie, kontaktujte autorku blogu.

středa 16. prosince 2015

Malé dobrodružství na Jizeře




Připravujete rádi dětem dobrodružné výpravy s překvapením? Pak se vám jistě bude líbit tento tip. Bude to chtít trochu větší přípravu a logistické plánování, ale výsledek bude rozhodně stát za to.

Autem dojedete do Dolánek u Turnova a auto zaparkujete na velkém parkovišti nedaleko Dlaskova statku. Pěšky dojdete asi 150m na vlakovou zastávku - samozřejmě je nutné mít dopředu vyhledaný vlakový spoj směrem na Železný Brod. Vlakem se svezete jednu stanici do Malé Skály, kde vystoupíte a půjdete po žluté turistické značce asi 350m k rozcestníku a odsud ještě cca 0,5km po červené a zelené značce ke Žluté plovárně, kde je půjčovna lodí. Případně si můžete ve Sportareálu Dolánky půjčit koloběžky a na Malou Skálu dojet na koloběžkách po cyklostezce Greenway Jizera (cesta trvá asi 1,5h). Ve Žluté plovárně je lepší mít loď s vybavením dopředu zajednanou, předejdete tak zbytečnému zklamání. Ceny: kanoe 2 sedačky - cca 350,- Kč, kanoe 3 sedačky (pro celou rodinu, na prostřední sedačku se vejdou vedle sebe dvě menší děti) - cca 450,- Kč. Ceny jsou včetně kompletního vybavení (pádla, vesty, barely). Start plavby je od Žluté plovárny, cíl je v Kempu Dolánky, kde loď necháte s veškerým vybavením a již se o ni nemusíte starat. Trasa po řece se krásně klikatí přírodou, je dlouhá cca 10km a zabere vám cca 2,5 hodiny, dle zdatnosti. Na startu u Žluté plovárny je vodácká restaurace a v cíli ve Sportareálu Dolánky je občerstvení s jednoduchým dětským dřevěným hřištěm. U Žluté plovárny jsou ještě další lákadla, která můžete využít - malá lezecká stěna pro děti, lanové centrum, půjčovna kol a koloběžek.

Žádné komentáře:

Okomentovat